Interviews

Νικόλαος Χατζηδάκης: H AfterSalesPro αλλάζει ριζικά τον τρόπο διαχείρισης των παραγγελιών

Νικόλαος Χατζηδάκης: H AfterSalesPro αλλάζει ριζικά τον τρόπο διαχείρισης των παραγγελιών

O κ. Νικόλαος Χατζηδάκης είναι συνιδρυτής και CTO της AfterSalesPro, η οποία διαθέτει ένα state of the art SaaS στο χώρο του e-commerce και των after sales logistics.

Το όραμα για την ίδρυση της εταιρείας και οι μοναδικές υπηρεσίες που προσφέρει η AfterSalesPro, καθώς και η επόμενη ημέρα στο ηλεκτρονικό εμπόριο, τα logistics και τις παραδόσεις εμπορευμάτων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησής μας.

Ποιο ήταν το όραμά σας όταν κάνατε το πρώτο βήμα το 2018 για την ίδρυση της εταιρείας;

Αν παρατηρήσει κανείς την εξέλιξη του e-commerce, θα διαπιστώσει ότι από τη μία πλευρά εξελισσόταν γοργά με πλήθος εργαλείων και αυτοματισμών, στο κομμάτι που αφορά το digital marketing, τη διαχείριση πελατών και γενικότερα όλων των βημάτων μέχρι και την πώληση. Όμως, από την άλλη πλευρά, οι περισσότερες διαδικασίες μετά την ολοκλήρωση της πώλησης παρέμεναν απαρχαιωμένες, χρονοβόρες και με ελάχιστους αυτοματισμούς. 

Με αφορμή αυτή τη διαπίστωση, οραματιστήκαμε να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο διαχείρισης των παραγγελιών και του λεγόμενου "Last Mile", ξεκινώντας από την πλήρη αυτοματοποίηση της διαχείρισης των αποστολών μέσω courier. 

Ο βασικός μας στόχος ήταν να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε ένα αξιόπιστο (state of the art) εργαλείο (SaaS) το οποίο θα μπορούσε να διασυνδέσει όλες τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες (καθώς και τα ERPs) με τα συστήματα όλων των εταιρειών courier που δραστηριοποιούνται σε Ελλάδα και Κύπρο, ώστε να βελτιώσουμε και να βελτιστοποιήσουμε όλες τις διαδικασίες του pre και aftersales οικοσυστήματος.

 

Τι περικλείει το "ΑfterSales Pro"; Γιατί επιλέξατε αυτή την ονομασία;

Όπως ανέφερα και προηγουμένως, είχαμε εντοπίσει από νωρίς το κενό που υπάρχει στην αυτοματοποίηση και βελτίωση των διαδικασιών για το κομμάτι του aftersales. Στόχος μας ήταν να έρθουμε και να καλύψουμε αυτό το κενό, προσφέροντας τις κατάλληλες υπηρεσίες και εξειδικευμένα εργαλεία.

Αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιήσαμε ως πρώτο συνθετικό του ονόματός μας το “aftersales”, το οποίο “παντρέψαμε” με τη λέξη “pro” για να καταλήξουμε στο σημερινό όνομα. Οι υπηρεσίες μας αφορούν και δημιουργήθηκαν για επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του e-commerce.

Πώς θα μπορούσατε να περιγράψετε το εύρος των υπηρεσιών και δυνατοτήτων που προσφέρετε μέσω της εφαρμογής σας;

Παραμένουμε στον αρχικό μας στόχο, να προσφέρουμε ένα ενοποιημένο panel / control tower, ώστε τα ηλεκτρονικά καταστήματα να μπορούν να διαχειριστούν το σύνολο των αποστολών τους, ανεξαρτήτως εταιρείας courier, από ένα κοινό πάνελ και ταυτόχρονα να διαχειρίζονται τις παραγγελίες τους από όλα τα διαφορετικά κανάλια πώλησης. Ωστόσο, η υπηρεσία μας επεκτείνεται πολύ πέρα από αυτό, προσφέροντας ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών, οι οποίες συνεχώς αυξάνονται και βελτιώνονται.

Πέραν της βασικής υπηρεσίας που ανέφερα, προσφέρουμε ήδη και ποικίλες άλλες, όπως μηχανισμό αύξησης των αξιολογήσεων του καταστήματος, blacklist πελατών που δεν παραλαμβάνουν, ενημέρωση των πελατών μέσω SMS, έξυπνη διαχείριση των επιστροφών, αναλυτικά στατιστικά καθώς και πολλές ακόμα χρήσιμες λειτουργίες για κάθε merchant. 

Είναι αξιοσημείωτο να αναφέρω, ότι είμαστε η πρώτη εφαρμογή παγκοσμίως που προσφέρουμε ολοκληρωμένη λύση για Smart Lockers στο checkout ενός e-shop.

Ποια είναι τα αντικειμενικά οφέλη για τα e-shop που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες σας;

Αν σκεφτεί και αναλύσει κανείς τις ανάγκες ενός e-commerce business, θα καταλήξει σε μία πολύ μεγάλη λίστα αναγκών, που λίγο ή πολύ θα αφορούν όλους όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο του e-commerce. Στην πραγματικότητα όμως, το κάθε business διαφέρει αρκετά από το άλλο. Αυτό που δημιουργεί τη διαφορά, είναι κυρίως το στάδιο που βρίσκεται η κάθε επιχείρηση, καθώς και το σε ποιες ανάγκες έχει ήδη εφαρμόσει μία λύση που εκπληρώνει το σκοπό της. 

Αυτό το έχουμε διαπιστώσει και εμείς. Ο κάθε πελάτης μας, χρησιμοποιεί με διαφορετικό τρόπο την εφαρμογή μας και επιλέγει εκείνες τις υπηρεσίες στις οποίες θεωρεί ότι χρήζει βελτίωσης. Η πλειονότητα όμως των πελατών μας επωφελείται από τις core υπηρεσίες που προσφέρουμε, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την πλήρη αυτοματοποίηση των σχετικών διαδικασιών, την εξοικονόμηση εργατοωρών σε καθημερινή βάση, τη μείωση λαθών και παραλείψεων κατά τη διαχείριση των αποστολών και παραγγελιών, τη μείωση των επιστροφών, την καλύτερη ενημέρωση του πελάτη με άμεση μείωση του φόρτου στο τηλεφωνικό κέντρο, καθώς και τη συνολική βελτιστοποίηση των καθημερινών aftersales διαδικασιών.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω της συνολικής αυτοματοποίησης, ελαχιστοποιούμε τα λάθη και επιτυγχάνουμε εξαιρετικά σημαντική μείωση του χρόνου διαχείρισης των αποστολών, η οποία σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνά τις 4 ώρες ημερησίως.

Ολοένα και περισσότερος λόγος γίνεται για το "Last Mile". Πώς αξιολογείτε τις διεργασίες στην αγορά και πώς βλέπετε να διαμορφώνεται;

Με ιδιαίτερη χαρά παρακολουθούμε, αλλά και συμμετέχουμε ενεργά σε μία, θα έλεγα, αλλαγή σελίδας γι’ αυτό που αποκαλούμε "Last Mile". Κατά την covid εποχή, οι καταναλωτές έγιναν πολύ πιο απαιτητικοί και αυτό λειτούργησε σαν καταλύτης για την εξέλιξη του e-commerce και του last mile με ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς.

Οι εταιρείες courier αλλά και οι εταιρείες logistics, εκσυγχρονίζουν τον εξοπλισμό και τις διαδικασίες τους, προσφέρουν ταχύτερες παραδόσεις, καθώς επίσης και εναλλακτικούς τρόπους παραλαβής, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ανάπτυξη δικτύου με Smart Lockers. Πραγματοποιούνται πολύ σημαντικά βήματα με ξεκάθαρη κατεύθυνση το Quick Commerce και τον εκσυγχρονισμό όλων των συσχετιζόμενων συστημάτων. Χαιρόμαστε πολύ που είμαστε μέρος αυτής τής μικρής “επανάστασης”.

Πώς προετοιμάζετε τα επόμενα βήματα της ΑfterSales Pro;

Μένοντας πιστοί στην αρχική μας υπόσχεση, τη δημιουργία ενός ξεχωριστού panel που ο κάθε merchant θα μπορεί να διαχειριστεί το σύνολο των παραγγελιών και αποστολών από ένα κοινό UI, έχουμε ήδη στο roadmap μία μεγάλη σειρά αλλαγών που θα εμπλουτίσουν την εφαρμογή μας προς αυτή την κατεύθυνση.

Ταυτόχρονα, έχουμε ήδη ξεκινήσει τη διάθεση δικών μας plugin για τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, προσπαθώντας να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την εμπειρία του τελικού πελάτη κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας του στο checkout, ενώ παράλληλα ετοιμάζουμε το νέο μας carrier-agnostic API, έτοιμο να συνδεθεί με πιο πολύπλοκα συστήματα. Πολύ σύντομα θα λανσάρουμε και ένα dashboard με Αdvanced Αnalytics V.2, όπου ο merchant θα είναι σε θέση να βλέπει ακόμα περισσότερα δεδομένα σχετικά με τη δραστηριότητά του.

 

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Interviews

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search