Tech & Business

Η απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ θα μπορούσε να ανατρέψει την παγκόσμια οικονομία

Η απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ θα μπορούσε να ανατρέψει την παγκόσμια οικονομία

Η απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ, θα δημιουργούσε ένα ιστορικό προηγούμενο που θα μπορούσε να διαταράξει το οικοσύστημα των μέσων στις ΗΠΑ για αρκετά χρόνια.

Ο νόμος που απαγορεύει τη χρήση του TikTok ή επιβάλλει την πώλησή του, όπως αυτός που ενέκρινε πρόσφατα η Βουλή των Αντιπροσώπων, όχι μόνο θα αντιμετωπίσει δικαστικές προκλήσεις, αλλά θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει ευρύτερες οικονομικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και των αντιπάλων τους.

"Μπορεί να αποδειχθεί ότι δημιουργήσαμε ένα προηγούμενο το οποίο θα μας στοιχειώσει", είπε ο Anupam Chander, επισκέπτης μελετητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και καθηγητής νομικής στο Πανεπιστήμιο Georgetown.

Άλλες χώρες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτή την κίνηση των ΗΠΑ ως βάση για να αναγκάσουν τις αμερικανικές εταιρείες να πουλήσουν τις τοπικές τους δραστηριότητές τους, ή να μεταφέρουν την τεχνολογία τους σε μια ξένη εταιρεία, είπε ο Chander στο Axios.

Αυτή η ανησυχία είναι εν μέρει αυτό που οδηγεί ορισμένες εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ, όπως η Meta, να παραμείνουν σχετικά σιωπηλές στο θέμα του TikTok.

Ενώ η Meta στο παρελθόν έχει πληρώσει μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων για να προωθεί αρνητικές ιστορίες σχετικά με ζητήματα ελέγχου περιεχομένου του TikTok, δεν έχει ασκήσει πίεση υπέρ μιας απαγόρευσης.

Eφαρμογές της Meta όπως το WhatsApp και το Instagram είναι συχνά αυτές με τις περισσότερες λήψεις σε αγορές εκτός των ΗΠΑ, μαζί με κινεζικές εφαρμογές όπως το TikTok, το CapCut και το Shein, ενώ λιγότερο από το μισό των εσόδων της Meta (45%) προήλθε από τη Βόρεια Αμερική πέρυσι.

Αξίζει επίσης, να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής φέτος, πάνω από το ένα τέταρτο (26%) των 100 εφαρμογών με τις περισσότερες λήψεις στις ΗΠΑ ανήκουν σε ξένες εταιρείες, σύμφωνα με στοιχεία της Apptopia. Μάλιστα, ο αριθμός των εφαρμογών από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ δεν είναι απλά μεγαλύτερος (6), αλλά περισσότερες (4) έχουν καταλήξει στις 10 εφαρμογές με τις περισσότερες λήψεις στις ΗΠΑ, σε σύγκριση με μόλις 1 το 2021.

Μέχρι στιγμής φέτος, το Instagram Threads είναι η εφαρμογή με τις περισσότερες λήψεις στις ΗΠΑ, ακολουθούμενη από το TikTok και τον κινεζικό γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου Temu, με το app της Shein να κατατάσσεται στην 6η θέση. Επίσης, το CapCut, μια εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο που ανήκει στη μητρική του TikTok, την ByteDance, κατατάσσεται στην 7η θέση.

Εταιρείες εκτός ΗΠΑ έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με προτεινόμενα νομοσχέδια που πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να δώσουν στην κυβέρνηση των ΗΠΑ υπερβολική εξουσία να απαγορεύσει μονομερώς εφαρμογές χωρίς επαρκή στοιχεία για απειλές για την εθνική ασφάλεια - ενώ μπορεί να έχουν συνέπειες και στην ελευθερία του διαδικτύου μακροπρόθεσμα.

Ο Chander σημειώνει ότι εάν οι ΗΠΑ εγκρίνουν το νομοσχέδιο απαγόρευσης ή πώλησης του TikTok, ουσιαστικά θα αποδεικνύεται σε άλλες χώρες - και ιδιαίτερα σε Ευρωπαίους σκεπτικιστές για το ιδιωτικό απόρρητο - ότι οι εφαρμογές εταιρειών των ΗΠΑ θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλές για το απόρρητο των δεδομένων των πολιτών τους.

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Tech & Business

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search