eCommerce

To 70% των Ευρωπαίων online καταναλωτών δραστηριοποιούνται σε πλατφόρμες C2C

To 70% των Ευρωπαίων online καταναλωτών δραστηριοποιούνται σε πλατφόρμες C2C

Ο αριθμός των online αγοραστών στην Ευρώπη μειώθηκε κατά 1% το 2023, ωστόσο, ο αριθμός των τακτικών πελατών παρέμεινε σταθερός, ενώ 7 στους 10 από αυτούς ήταν ενεργοί σε πλατφόρμες C2C, όπου αγόραζαν ή πουλούσαν μεταχειρισμένα προϊόντα.

Αυτά τα δεδομένα προέρχονται από το E-shopper Barometer 2023 της Geopost, μιας γαλλικής εταιρείας logistics. Η έκθεση παρέχει πληροφορίες για τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις στις ηλεκτρονικές αγορές. Συμμετείχαν περισσότεροι από 24.000 Ευρωπαίοι σε 22 χώρες, ηλικίας από 18 έως 70 ετών.

Σύμφωνα με την έκθεση, το μερίδιο των Ευρωπαίων διαδικτυακών αγοραστών μειώθηκε, τόσο το 2022 όσο και το 2023, κατά 1 ποσοστιαία μονάδα. Το μερίδιο των τακτικών αγοραστών παρέμεινε σταθερό. Σύμφωνα με το 65% από αυτούς, οι διαδικτυακές αγορές είναι ένας τρόπος εξοικονόμησης χρημάτων.

Η χρήση πλατφορμών καταναλωτή σε καταναλωτή (C2C) είναι πολύ συνηθισμένη για αυτούς, αφού το 70% αγόρασε ή πούλησε σε αυτές τις πλατφόρμες το 2023. Το ένα τρίτο είπε ότι αύξησαν τις αγορές μεταχειρισμένων προϊόντων, ενώ όσοι κάνουν πωλήσεις, το κάνουν κυρίως για να ελευθερώσουν χώρο στο σπίτι.

Ταυτόχρονα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν σημαντικό ρόλο στις online αγορές. Πέρυσι, το 70% των τακτικών αγοραστών χρησιμοποίησε τα social media για να αντλήσει έμπνευση ή πληροφορίες και το 48% αγόρασε προϊόντα απευθείας μέσω των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: ecommercenews

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search