eCommerce

Για έναν λόγο η Gen Z είναι ακόμα στο Facebook: Aγοράζει από το marketplace

Για έναν λόγο η Gen Z είναι ακόμα στο Facebook: Aγοράζει από το marketplace

Τον Δεκέμβριο, η Ellicia Chiu και η Cher Su είχαν μόνο μερικά κουτιά, όταν μετακόμισαν στη Νέα Υόρκη από το Λος Άντζελες. Γνώριζαν ότι θα έπρεπε να επιπλώσουν το νέο τους διαμέρισμα με μικροσυσκευές, αντικείμενα διακόσμησης και έπιπλα. Αλλά αντί να αγοράσουν νέα αντικείμενα, ήξεραν ότι θα ήταν πιο προσιτό να βρουν μεταχειρισμένα στο Facebook Marketplace.

"Χρησιμοποιώ το Facebook μόνο για το Marketplace", είπε η Chiu, 24 ετών, η οποία πρόσθεσε ότι περνά τον περισσότερο χρόνο που αφιερώνει στα κοινωνικά δίκτυα, στο TikTok και το Instagram.


Για πολλούς 20άρηδες που δεν έχουν πολύ διαθέσιμο εισόδημα, το Marketplace είναι ένα μέρος για να βρουν προσφορές για αντικείμενα που κανονικά δεν θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά.

"Θέλω να έχω πιο ωραία πράγματα, αλλά δεν έχω ακόμη τα οικονομικά μέσα", είπε η Chiu, η οποία πρόσθεσε ότι προτιμούσε το Marketplace από άλλους ιστότοπους, επειδή είναι εύκολο στη χρήση.

Κατά την τελευταία δεκαετία, το Facebook έχει μειωθεί σε δημοτικότητα στο κοινό τής Gen Z, σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center το 2022. Αντίθετα, οι νεότεροι περνούν περισσότερο από τον χρόνο που ξοδεύουν στα social media, στο Instagram, το TikTok και το Snapchat.

Το Facebook Marketplace αναφέρεται συχνά ως το παζάρι του Διαδικτύου και είναι ένα σύγχρονο αντίστοιχο του eBay, σύμφωνα με τον Yoo-Kyoung Seock, καθηγητή υφασμάτων, εμπορίας και εσωτερικών χώρων, στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, ο οποίος μελετά τις καταναλωτικές συμπεριφορές μεταξύ της Gen Z και των millennials, καθώς και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα στην κλωστοϋφαντουργία. "Η αξιοσημείωτη επιτυχία της πλατφόρμας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εμπιστοσύνη των χρηστών σε αυτήν, η οποία είναι αποτέλεσμα της μοναδικής σύνδεσής της με το κοινωνικό δίκτυο του Facebook", σημείωσε.

Για μια γενιά που έχει περιβαλλοντική συνείδηση ​​και προτιμά να ψωνίζει μεταχειρισμένα, το Marketplace έχει γίνει δημοφιλές.
"Οι νέοι, συμπεριλαμβανομένων των φοιτητών και των νέων επαγγελματιών, έλκονται όλο και περισσότερο από μεταχειρισμένα προϊόντα", είπε ο Seock. Ο πληθωρισμός έχει επίσης κάνει τις αγορές μεταχειρισμένων πρακτική επιλογή, πρόσθεσε.

Το Marketplace του Facebook, που ξεκίνησε το 2016, έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες μηνιαίως και είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής διαδικτυακός ιστότοπος για μεταχειρισμένα προϊόντα, πίσω από το eBay, σύμφωνα με έρευνα του 2022, από τη Statista.

Η Meta δεν λέει πολλά για το Marketplace ως οντότητα, στις ετήσιες εκθέσεις της - εάν τα δημογραφικά στοιχεία των χρηστών του διαφέρουν από του Facebook και εάν έχει όραμα να αναπτύξει την πλατφόρμα. Επίσης, η Meta δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το εάν έχει μακροπρόθεσμους επιχειρηματικούς στόχους για το Marketplace, ή αν γνωρίζει τη δημοτικότητα της πλατφόρμας μεταξύ της Gen Z.

Ορισμένοι χρήστες λένε ότι προτιμούν το Marketplace από το Craigslist, το οποίο ήταν δημοφιλές στις παλαιότερες γενιές που αναζητούσαν μεταχειρισμένα αγαθά, γιατί σε αντίθεση με το Craigslist, οι αγοραστές και οι πωλητές του Marketplace έχουν προφίλ με αξιολογήσεις που τους καθιστούν πιο αξιόπιστους και η ανταλλαγή μηνυμάτων είναι ενσωματωμένη στο Facebook, κάνοντας την επικοινωνία εύκολη.

Το Marketplace είναι δωρεάν για χρήση από τους αγοραστές. Παρόλο που οι πωλητές μπορούν να αντιμετωπίσουν χρεώσεις συναλλαγών, πολλοί από αυτούς το αποφεύγουν, πουλώντας τοπικά και ζητώντας από τους αγοραστές να φέρουν μετρητά κατά την παραλαβή της αγοράς τους.

Συνολικά, οι Chiu και Su δήλωσαν ότι ξόδεψαν περίπου 1.400 δολάρια σε περισσότερα από 30 αντικείμενα που αγοράστηκαν από το Marketplace και υπολόγισαν ότι εξοικονόμησαν περισσότερα από 3.000 δολάρια στις αγορές τους.

Βέβαια, όπως σημείωσε η Su "υπάρχουν πολλοί απατεώνες που προσπαθούν να αποσπάσουν προσωπικές πληροφορίες όταν στέλνουν μηνύματα για αντικείμενα — οπότε χρειάζεται προσοχή". Η Meta, από την πλευρά της, παρέχει στους χρήστες οδηγούς για την αναγνώριση και την αποφυγή απάτης στο Facebook Marketplace.

Πηγή: spokesman.com

Εικόνα: Kenny Eliason, Unsplash

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search